Pentru a realiza aceasta reteta de orez cu lapte aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, lapte, zahar, apa, baton de vanilie, dulceata sau frisca.
Se pune la fiert laptele cu apa si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecind din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Este gata cand bobul de orez poate fi strivit cu usurinta intre degete. Se scoate vanilia si se aseaza orezul pe farfurie.
Se serveste cald sau rece, cu dulceata, fructe din dulceata, sirop sau frisca.
Alte retete recomandate:
Pasca cu smantana
Tiramisu
Placinta cu spanac
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii