Orez cu prune

Pentru orezul cu prune se spala bine prunele uscate si se fierb in apa. Separat intr-o cratita mica, se ard, trei linguri de zahar, nu prea tare, ca sa nu prinda gust amar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g prune uscate
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 ceasca orez
  • 1 lingura unt.

Mod de preparare

Pentru orezul cu prune se spala bine prunele uscate si se fierb in apa. Separat intr-o cratita mica,  se ard, trei linguri de zahar, nu prea tare, ca sa nu prinda gust amar, si se sting cu zeama iri care au fiert prunele. Intre timp se prajeste orezul ales si spalat, cu o lingura de unt, se adauga o ceasca de sirop de zahar ars, se asaza prunele si se fierb in cuptor pana se moaie orezul. Se rastoarna.


Orezul cu prune se serveste putin racorit, cu restul de sirop de zahar ars.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca