Pandispan rapid

Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana zahar (cana de 200 grame)
  • o cana faina
  • 5 linguri ulei
  • arome (2 plicuri zahar vanilat
  • coaja lamaie
  • coaja portocale
  • putin rom-nu neaparat toate)
  • un praf sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul (in 3 ,4 ture); se bate bine in continuare pana se incorporeaza tot zaharul plus inca vreo 2 minute. Se aduga galbenusurile cu aromele, uleiul, si faina (tot odata) si cu o lingura se amesteca usor pana se omogenizeaza (nu cu miscari circulare, ci de jos in sus, prin rasturnare). Se unge o tava cu ulei(una mai mare, de cozonac, sau doua mai mici), se tapeteaza cu faina, se pune compozitia de mai sus si se da la cuptorul incalzit dinainte (foc mare pentru 10 minute, si mijlociu apoi; in functie de cuptor, dureaza 25-40 minute).

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii