Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul
Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul (in 3 ,4 ture); se bate bine in continuare pana se incorporeaza tot zaharul plus inca vreo 2 minute. Se aduga galbenusurile cu aromele, uleiul, si faina (tot odata) si cu o lingura se amesteca usor pana se omogenizeaza (nu cu miscari circulare, ci de jos in sus, prin rasturnare). Se unge o tava cu ulei(una mai mare, de cozonac, sau doua mai mici), se tapeteaza cu faina, se pune compozitia de mai sus si se da la cuptorul incalzit dinainte (foc mare pentru 10 minute, si mijlociu apoi; in functie de cuptor, dureaza 25-40 minute).
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti