Parfait de piersici

Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa aju

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 ml frisca
  • 2 piersici
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 4 linguri de zahar pudra (sau indulcitor)
  • 2 linguri bucatele de tort (sau ciocolata rasa)
  • sare

Mod de preparare

Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa ajunga in fiecare colt. Bate frisca si depoziteaz-o in frigider. Spala piersicile, decojeste-le, taie-le in doua, scoate samburele si taie-le bucatele. Pune-le impreuna cu zeama de lamaie in recipientul robotului de bucatarie. Adauga zaharul pudra si sarea, dupa care mixeaza-le pana obtii o pasta densa. (Pana obtii pasta, zaharul se va dizolva.) Amesteca cu grija pasta de piersici cu frisca. Pune jumatate din compozitie in forma, incat sa alcatuiasca un dreptunghi. (Toarna spuma tinand vasul putin inclinat. In cazul in care ti se pare prea complicat, poti umple jumatatea formei in mod obisnuit.) Presara cu bucatele de tort si adauga si cealalta parte a spumei. Intinde spuma si acopera cu o alta bucata de folie. Pune-o imediat in congelator si congeleaz-o aproximativ jumatate de zi. Inainte de servire intoarce-o pe o farfurie alungita sau pe o plansa, scoate cu grija folia si taie felii cu un cutit tinut in apa fierbinte.
Alte retete realizate in cuptor

Papanasi fierti

Pulpe de pui la cuptor

Placinta cu mere

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii