Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa aju
Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de aluminiu in forma, incat sa ajunga in fiecare colt. Bate frisca si depoziteaz-o in frigider. Spala piersicile, decojeste-le, taie-le in doua, scoate samburele si taie-le bucatele. Pune-le impreuna cu zeama de lamaie in recipientul robotului de bucatarie. Adauga zaharul pudra si sarea, dupa care mixeaza-le pana obtii o pasta densa. (Pana obtii pasta, zaharul se va dizolva.) Amesteca cu grija pasta de piersici cu frisca. Pune jumatate din compozitie in forma, incat sa alcatuiasca un dreptunghi. (Toarna spuma tinand vasul putin inclinat. In cazul in care ti se pare prea complicat, poti umple jumatatea formei in mod obisnuit.) Presara cu bucatele de tort si adauga si cealalta parte a spumei. Intinde spuma si acopera cu o alta bucata de folie. Pune-o imediat in congelator si congeleaz-o aproximativ jumatate de zi. Inainte de servire intoarce-o pe o farfurie alungita sau pe o plansa, scoate cu grija folia si taie felii cu un cutit tinut in apa fierbinte.
Alte retete realizate in cuptor
Papanasi fierti
Pulpe de pui la cuptor
Placinta cu mere
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii