Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g frisca
  • 400g zahar pudra
  • 250 g branza mascarpone
  • 2 pachete piscoturi
  • cafea
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita coacere. Mai intai se marunteste branza, se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu 200 g de zahar si cu branza pana se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si apoi se adauga restul de zahar treptat pana cand albusurile au consistenta celor pentru bezea. Se bate frisca. Se amestetca albusurile cu crema formata din galbenusuri zahar si branza si apoi se adauga frisca. Se lasa sa se odihneasca putin. In prealabil faceti o cana de cafea amara si o puneti la racit. Inmuiati usor piscoturile in cafeaua racita si asezati-le in tava. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi puneti un strat de crema, asezati un nou strat de piscouri si apoi alt strat de crema. In functie de inaltimea tavii pot fi trei sau mai multe straturi, insa ultimul trebuie sa fie neaparat de crema.


Se pudreaza cu cacao sau cu ciocolata neagra fin razuita. Alte retete de prajituri recomandate:

Chec pufos

Placinta cu mere

Gogosi pufoase

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...