Pumpkin flan

Pumpkin flan este un desert foarte gustos. Pentru a pregati acest flan va trebuie 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 25 gr unt
  • putina sare

Mod de preparare

Pumpkin flan este un desert foarte gustos. Pentru a pregati acest flan se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.
Cand s-a racit se face dovleacul pireu.
Intr-un bol se bat ouale, zaharul, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si laptele. Adauga pireul de dovleac si amesteca.
Se unge o forma de copt cu unt, eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.
Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.
Se lasa sa se raceasca.


Pumpkin flan se poate servi cu frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...