Sarlota cu ciocolata

Pentru aceasta reteta de sarlota cu ciocolata aveti nevoie de ciocolata rasa, gris, lapte, zahar, rom, unt, sare, frisca.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g gris
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • 75 g ciocolata rasa (sau 3 linguri ca­cao)
  • 1 paharel de rom
  • 25 g unt
  • sare
  • frisca.

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu zaharul, untul si ciocolata. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si grisul, putin cate putin, in ploaie, amestecand neancetat. Se fierbe pana se ingroasa ca o crema. Se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom, se amesteca bine si se pune in forma  udata cu apa rece. Se tine la gheata cateva ore, apoi se rastoarna pe farfurie.


Se serveste cu frisca.

Alte retete recomandate:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Crema pentru prajituri

Tort cu visine si crema de branza

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii