Tort pentru Advent

Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 6 foi gelatina
  • 200 ml frisca
  • 250 g Mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri miere
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 lingurite rase scortisoara
  • 75 g zahar 2 portocale
  • 2 pere mici
  • 60 ml liqor portocale
  • 300 ml suc portocale
  • 140 ml apa
  • 2 pachete gelatina
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se pune in forma si se face o "podea" cu lingura dupa care se lasa la rece. Se prepara gelatina pentru crema si frisca se bate bine. Mascarpone cu branza, mierea, zaharul vanilat, scortsoara si zaharul se amesteca bine. Gelatina se pune pe foc mic la incalzit, dar nu se fierbe apoi se pun cca 4 linguri de copmpozitia cu branza inauntru se amesteca incet cu telul dupa care se adauga si restul compozitiei. Se adauga frisca si se amesteca incet.

Crema se pune in forma peste blat si se intinde egal. Tortul se lasa la racit circa 2-3 ore.

Pentru compoztia de sus, portocalele se curata de coaja astfel incat sa se dewsprinda si partea alba de portocala dupa care portocala se taie felii. Perele se curata, se taie in 4 , se curata de samburi si se taie pe lung. Fructele se aseaza decorativpeste crema apoi liqorul si sucul de portocale se amesteca cu apa. Gelatina se prepara si apoi se amesteca cu sucul de portocale.

Se fierbe si se pune peste fructe. Se ia inelul jos si se poate orna dupa preferinte sau cu ciocolata alba rasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca