Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem capsuni
  • 3 linguri nuca de cocos
  • un praf de sare
  • o lingurita coaja de lamaie

Mod de preparare

Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele,coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.

Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaoa si gemul de capsuni,iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.

Tapetam doua tavi mici(20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit,pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Gemul de capsuni se poate inlocui cu orice fel de gem sau dulceata.

Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...