Briose cu dovleac si varf nins (Jamie)

Briosele cu dovleac a la Jamie Oliver, sunt incredibil de pufoase si aromate. Reteta se prepara foarte usor si au ingrediente de toamna, cu siguranta vor fi pe placul celor mici.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g dovleac placintar ras
  • 350 g zahar brun
  • 4 oua mari
  • un praf sare
  • 300 g faina(necernuta)
  • 2 linguri cu varf de praf copt
  • o mana nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 175ml ulei de masline extravirgin
  • Pt.Glazura: coaja de la o clementina
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 140 ml smantana
  • 2 linguri cu varf de zahar pudra cernut
  • 1 pastaie vanilie(despicata pe lung si cu semintele scoase). optional flori de levantica sau petale de trandafir

Mod de preparare

1. Se preancalzeste cuptorul la 180 GC. In robot se pune dovleacul pentru a-l marunti(eu l-am ras). 2. Se adauga zaharul si ouale, un praf sare, faina, praful copt,nucile, scortisoara si uleiul si se mixeaza pana se combina totul. 3. Umplem cosuletele de hartie cu amestecul si se lasa 20-25 de min la cuptor(se verifica cu scobitoarea). Cand sunt gata se scot si se lasa pe un gratar la racorit. 4. Pentru glazura se amesteca toate (se mai pastreaza un pic de coaja de clementina pentru decorat ulterior) si se echilibreaza gustul adaugand zahar sau zeama de lamaie iar apoi se pune in frigider pana cand decoram briosele reci. Eu nu am pus decat 230g de zahar alb la inceput si era ok, dar dup ace am pus uleiul(de care uitasem ), din cauza gustului pregnant de masline am mai adaugat niste zahar. Eu am turnat tot in tava si am facut-o prajitura. Am copt-o cam 50 de min si a iesit DELICIOASA!!!


Pofta buna! Reteta Briose cu dovleac si varf nins a fost propusa de mella pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Flatbread cu branzeturi si rosii

Adică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară,...

Flatbread cu branzeturi si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca