Chec alb

Albusurile se bat spuma, se adauga apoi treptat zaharul, nuca maruntita, coaja si zeama de la lamaie si apoi se adauga treptat faina. Se omogenizeaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 130 gr faina
  • 120 gr nuca
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga apoi treptat zaharul, nuca maruntita, coaja si zeama de la lamaie si apoi se adauga treptat faina. Se omogenizeaza compozitia iar dupa aceea se tapeteaza o forma de chec si se toarna in ea compozitia. Se pune la copt, in cuptorul incalzit, pe foc mediu.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Cozonac moldovenesc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...