Chec brun economic

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut, uleiul, praful de copt si s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g zahar
  • 1 ceasca ceai rusesc
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 10-12 nuci
  • faina cit cuprinde

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa

se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut, uleiul, praful de copt si scortisoara pisata foarte fin. Se pune faina in ploaie, amestecind foarte bine cu lingura pina cind se obtine o compozitie ca o crema groasa. Se pune in forma de chec unsa si presarata cu faina si se asaza deasupra jumatati de miez de nuca si se da la cuptor la foc potrivit.


Se serveste a doua zi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...