Chec Caise & Grana

2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa. Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150g branza Grana Padano - rasa mic
  • 175g unt moale
  • 25g shortening
  • 220g zahar
  • 80g zahar pudra
  • 6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei
  • 85g smantana groasa
  • 30g amidon
  • 300g faina pt. prajituri
  • 100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)

Mod de preparare

2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa.

Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.

Compozitia se toarna in tavi si se coace la foc potrivit (170~180°C) aprox. 30~40 min. sau pana este gata
Pofta buna!

Reteta Chec Caise & Grana a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec cu mere si vanilie,

Surprise cake, chec surpriza cu frisca si visine,

Guguluf cu mac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...