Chec cu crema de branza si ciocolata

Chec cu crema de branza si ciocolata este o reteta de prajitura cu branza si ciocolata delicioasa. Se prepara usor si este un chec la indemana oricui.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ou - 4 buc
  • Zahar - 20 linguri
  • Lapte - 24 linguri
  • faina - 24 linguri
  • ulei - 20 linguri
  • zahar vanilat - 1 plic
  • praf de copt - 1 plic
  • cacao - 2 linguri
  • crema de branza cu smantana - 200 g
  • frisca lichida - 200 ml
  • ciocolata rasa - 3 linguri
  • zeama de lamaie - 1 lingura

Mod de preparare

- freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul;
- adaugi uleiul,apoi laptele;
- adaugi faina si apoi zaharul vanilat;
- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie;; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite;
- tapetezi o tava de prajituri cu hartie pentru copt si torni 1/2 din compozitie in tava;
- in cealalta 1/2 adaugi cacaoa si torni in tava;
- dai la cuptor pentru cca 45 (verifici cu o scobitoare);
- cand este copt,il scoti din cuptor si lasi sa se raceasca in tava;
- intre timp bati frisca impreuna cu branza
; - cand s-a racit checul, intinzi crema deasupra si decorezi cu ciocolata rasa;


La aceasta reteta as folosi functia de coacere si as schimba putin crema, folosind functia de preparare a iaurtului pentru o crema mai usoara.


- portionezi checul cu crema de branza si ciocolata cu ajutorul unui cutit ascutit si umezit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca