Chec cu portocala si scortisoara

Un chec dietetic cu portocală, scorţişoară şi cereale pe care l-am făcut pentru tata. Am înlocuit uleiul cu ulei de măsline. Cerealele conţin fibre, necesare unei bune digestii, scorţişoara este recomandată diabeticilor, iar portocala îi oferă dulcele şi aroma de care era nevoie. Am pus şi o lingură de miere de salcâm (mierea are indicele glicemic mai mic decât zahărul şi urcă glicemia mai lent decât zahărul, dând senzaţia de saţietate). Acest chec poate fi servit şi de diabetici dar ţinând cont fiecare de restricţiile pe care i le-a impus doctorul.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • 1 lingură miere de salcâm
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 portocală mare
  • 7 linguri făină
  • 2 linguri amestec de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 jumătate de linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă cacao neagră

Mod de preparare

Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine.

Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât compoziţia să rămână aerată.

Apoi, pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox 150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa aluatului de la chec.

Din compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaoa.

Se toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se rumeneşte (aprox 35-40 de minute).

Poftă Bună!

Daca v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/chec-cu-portocala-si-scortisoara.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca