Chec de banane fara oua

Incalziti cuptorul la 180 grade . Intr-un se amesteca primele sase ingrediente uscate. In alt vas zdrobiti bananele foarte bine ,apoi adaugati pire

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca =250 ml
  • 3/4 ceasca faina integrala
  • 3/4 ceasca faina alba
  • 1 vf cutit sare
  • 3/4 ceasca zahar (eu folosesc zahar brun )
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri seminte de in risnite (optional)
  • 3 banane mari coapte bine (coaja cit mai patata)
  • 1/2 ceasca pireu de mere ( facut din mere curatate
  • fierte )
  • 4 linguri margarina (poate fi inlocuite cu unt sau ulei de cocos) topita
  • 1 lingura vanilie
  • 1 ceasca nuci maruntite (nu rase)
  • 1/2 ceasca stafide (cine doreste le poate inmuia in rom in prealabil)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2-3 lingurite otet sau zeama de lamiie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade .

Intr-un se amesteca primele sase ingrediente uscate.

In alt vas zdrobiti bananele foarte bine ,apoi adaugati pireul de mere,vanilia si margarina topita .

Turnati amestecul de ingrediente uscate peste cel de banane si amestecati cu lingura de lemn usor pina ce toata faina a fost incorporata.

Adaugati nucile, stafidele si bicarbonatul stins cu otet ( sau zeama de lamiie .

Daca aluatul e prea uscat se mai poate adauga putina banana sau pireu de mere.

Se toarna aluatul in tr-o tava de chec unsa cu ulei si se coace 50-60 min sau pina ce scobitoarea iese curata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide