Chec de banane fara oua

Incalziti cuptorul la 180 grade . Intr-un se amesteca primele sase ingrediente uscate. In alt vas zdrobiti bananele foarte bine ,apoi adaugati pire

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca =250 ml
  • 3/4 ceasca faina integrala
  • 3/4 ceasca faina alba
  • 1 vf cutit sare
  • 3/4 ceasca zahar (eu folosesc zahar brun )
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri seminte de in risnite (optional)
  • 3 banane mari coapte bine (coaja cit mai patata)
  • 1/2 ceasca pireu de mere ( facut din mere curatate
  • fierte )
  • 4 linguri margarina (poate fi inlocuite cu unt sau ulei de cocos) topita
  • 1 lingura vanilie
  • 1 ceasca nuci maruntite (nu rase)
  • 1/2 ceasca stafide (cine doreste le poate inmuia in rom in prealabil)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2-3 lingurite otet sau zeama de lamiie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade .

Intr-un se amesteca primele sase ingrediente uscate.

In alt vas zdrobiti bananele foarte bine ,apoi adaugati pireul de mere,vanilia si margarina topita .

Turnati amestecul de ingrediente uscate peste cel de banane si amestecati cu lingura de lemn usor pina ce toata faina a fost incorporata.

Adaugati nucile, stafidele si bicarbonatul stins cu otet ( sau zeama de lamiie .

Daca aluatul e prea uscat se mai poate adauga putina banana sau pireu de mere.

Se toarna aluatul in tr-o tava de chec unsa cu ulei si se coace 50-60 min sau pina ce scobitoarea iese curata.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!