Chec defraga

Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de l

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 oua
  • 15 linguri faina
  • 15 linguri ulei
  • 30 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 2 linguri Inka ness din cereale
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • stafide
  • nuci
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • Toate aceste ingrediente sunt necesare pentru 3 checuri maricele.

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si le punem in castroane separate. Galbenusurile si 10 linguri de zahar le mixam bine. Peste ele turnam sucul de la o lamaie si continuam sa mixam pana devin ca o ciulama foarte groasa. Albusurile , dupa cum am spus le-am pus separat intr-un castron (dar il alegem ceva mai mare). Impreuna cu cele 20 de linguri de zahar, 4 pliculete de zahar vanilat si un praf de sare se mixeaza spuma tare pana devine sidefie. Oprim cateva linguri din spuma de albus separat. Restul de albus il amestecam cu galbenusul cu un tel cu miscari usoare de sus in jos. Punem coaja de lamaie.

Urmeaza faina proaspat cernuta si praful de copt. Se amesteca usor pana se inglobeaza toata faina. Se pune uleiul. Toata compozitia se imparte in 3 parti egale. O parte ramane in ligheanul de la albusuri, o parte se pune in castronul de la galbenusuri si partea a treia se pune peste albusul oprit. In lighean punem stafidele. In castronul de la galbenusuri punem inka diluata cu o lingurita de apa. In castronul in care am oprit albusul punem cacaua. Totul se amesteca usoar si avem grija sa nu se lase compozitia. Ne pregatim sa punem compozitia in tavi. Se iau 3 tavi maricele. Se tapeteaza cu hartie de copt.

Compozitia se pune incepand din centrul tavii cate o lingura din fiecare culoare puse una peste alta. Dupa aceea se pun din belsug bucati mari de nuca. Se coc la foc potrivit 1/2 cca 40-45 min, in functie de materialul din care sunt confectionate tavile si de marime.


Se pudreaza cu zahar vanilat si se feliaza. Reteta Chec defraga a fost propusa de defraga pe forum culinar.ro
Alte retete de chec gasiti aici:
Chec tigru,
Chec cu visine,
Chec cu cacao si nuca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca