Chec din albusuri

Se bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile si migdalele prajite si ta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 6 linguri pline cu zahar pudra
  • 6 linfuri pline cu faina
  • miriodenii
  • 100 g nuci prajite (sau 50 g nuci + 50 g migdale)

Mod de preparare

Se bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile si migdalele prajite si taiate fin. Se pune compozitia intr-o tava de marime medie (unsa si tapetata cu faina). Se coace timp de aproape 50 minute la foc potrivit avand grija ca primul sfert de ora sa nu deschidem cuptorul pentru a nu se lasa checul. Cand a capatat o culoare de un auriu frumos checul este copt.
Acest chec se poate face cu succes din albusurile ramase de la ouale pe care le-am folosit la salata de boeuf.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca