Pentru a prepara aceasta reteta de chec economic sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, pua, zahar, faina, praf de copt, vanilie sau coaja de lamaie.
Se freaca zaharul cu untul si 4 galbenusuri care se pun unul cate unul. Se adauga un ou intreg, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine, se pune faina, presarand-o putin cate putin, iar pe urma se adauga 4 albusuri batute spuma, amestecand usor. Se toarna in forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit cam o ora. Se incearca cu paiul.
Se taie dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec aperitiv
Chec brun
Chec cu crema de nuci
Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai...
Chiftele cu tonOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj