Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
600 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Ingrediente

  • Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
  • 2 piepti de pui (1,2 kg)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 7 linguri ulei
  • 500 ml apa
  • 1 conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de busuioc verde
  • o crenguta de rozmarin verde
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de zahar
  • 3 fire de patrunjel verde
  • Mamaliga:
  • 2 l apa
  • 4 linguri ulei
  • doua lingurite sare
  • 450 g malai

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata apa. Se lasa carnea sa se prajeasca putin, dupa care rosiile din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a se obtine o pasta. Aceasta se adauga peste carne impreuna cu piperul, foaia de dafin, busuiocul, rozmarinul si 200 ml apa si se mai lasa la fiert, pana cand sosul se leaga. Se opreste focul, se adauga zaharul (doar daca rosiile au fost acrisoare) si se lasa mancarea sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si patrunjelul verde spalat si tocat. 

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, amestecand din cand in cand. Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Bucataras.RO

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola