Mancarica asta delicioasa o pregatim in cuptor, deci avem nevoie de vase rezistente. Puteti sa folositi vase individuale sau unul mai mare. Pentru ca am doua vase noi, nefolosite, am vrut sa le probez… Cel colorat este de o persoana, dar daca il umpleti pana sus este suficient pentru doua persoane. Iar vasul alb, este pentru 3 sau 4 persoane, depinde cat de mult umpleti vasul…
Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat f subtire la robot.
Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le cu putin unt.
Smantana am amestecat-o impreuna cu crema de branza.
Se pune un strat de cartofi feliati in fiecare vas, se pudreaza cu amestecul de condimente, se pune cate 2-3 linguri de smantana, putina branza, alt strat de cartofi, condimente si tot asa pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de ceva branzeturi topitoate, sa se gratineze si sa prinda crusta la suprafata. Iar apoi punem si un cub mic de unt deasupra. Am dat vasele in cuptorul rece(mi-a fost teama sa nu crape vasul colorat), se seteaza la temperatura de 160 grade si timpul de 40-50 minute. Coloratul l-am acoperit cu capacul din dotare, iar la cel alb am folosit folie de aluminiu. In ultimele 10 minute am dat deoparte capacul si folia pentru a prinde crusta aurie. Eu am preferat mancarica simpla, fara carne sau salata si neaparat calda. Sa va fie de folos!!!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii