Cartofi gratinati

Mancarica asta delicioasa o pregatim in cuptor, deci avem nevoie de vase rezistente. Puteti sa folositi vase individuale sau unul mai mare. Pentru ca am doua vase noi, nefolosite, am vrut sa le probez… Cel colorat este de o persoana, dar daca il umpleti pana sus este suficient pentru doua persoane. Iar vasul alb, este pentru 3 sau 4 persoane, depinde cat de mult umpleti vasul…

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi gratinati

Ingrediente

  • 5 cartofi noi marisori (700-800 grame)
  • 400 ml smantana pentru gatit (nu din cea fermentata)
  • 2 linguri amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr crema de branza
  • 300-350 gr branzeturi(cas, telemea, cascaval)
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat f subtire la robot.

Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le cu putin unt.

Smantana am amestecat-o impreuna cu crema de branza.

Se pune un strat de cartofi feliati in fiecare vas, se pudreaza cu amestecul de condimente, se pune cate 2-3 linguri de smantana, putina branza, alt strat de cartofi, condimente si tot asa pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de ceva branzeturi topitoate, sa se gratineze si sa prinda crusta la suprafata. Iar apoi punem si un cub mic de unt deasupra. Am dat vasele in cuptorul rece(mi-a fost teama sa nu crape vasul colorat), se seteaza la temperatura de 160 grade si timpul de 40-50 minute. Coloratul l-am acoperit cu capacul din dotare, iar la cel alb am folosit folie de aluminiu. In ultimele 10 minute am dat deoparte capacul si folia pentru a prinde crusta aurie. Eu am preferat mancarica simpla, fara carne sau salata si neaparat calda. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Marmelada de mere si pere
1
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Zacusca cu vinete si morcov
3
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Gris cu lapte
5
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia