Mancarica asta delicioasa o pregatim in cuptor, deci avem nevoie de vase rezistente. Puteti sa folositi vase individuale sau unul mai mare. Pentru ca am doua vase noi, nefolosite, am vrut sa le probez… Cel colorat este de o persoana, dar daca il umpleti pana sus este suficient pentru doua persoane. Iar vasul alb, este pentru 3 sau 4 persoane, depinde cat de mult umpleti vasul…
Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat f subtire la robot.
Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le cu putin unt.
Smantana am amestecat-o impreuna cu crema de branza.
Se pune un strat de cartofi feliati in fiecare vas, se pudreaza cu amestecul de condimente, se pune cate 2-3 linguri de smantana, putina branza, alt strat de cartofi, condimente si tot asa pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de ceva branzeturi topitoate, sa se gratineze si sa prinda crusta la suprafata. Iar apoi punem si un cub mic de unt deasupra. Am dat vasele in cuptorul rece(mi-a fost teama sa nu crape vasul colorat), se seteaza la temperatura de 160 grade si timpul de 40-50 minute. Coloratul l-am acoperit cu capacul din dotare, iar la cel alb am folosit folie de aluminiu. In ultimele 10 minute am dat deoparte capacul si folia pentru a prinde crusta aurie. Eu am preferat mancarica simpla, fara carne sau salata si neaparat calda. Sa va fie de folos!!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii