Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Pentru inceput, punem cartofii spalati, la fiert in apa cu sare dupa care ii lasam sa se racoreasca putin pentru a-i putea curata de coaja.
Cartofii si ouale fierte le taiem felii.
Branzeturile le dam pe razatoarea mare.
Jambonul il taiem feliute dupa preferintele fiecaruia.
Intr-un bol batem ouale cu smantana lichida si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Ungem o tava cu putin unt si asezam un strat de cartofi, peste adaugam branza rasa (amestec), felii de oua si jambonul.
Daca branzeturile sunt destul de sarate precum in cazul meu, nu mai adaugam sare intre straturi dar daca aveti niste branzeturi mai putin sarate, peste cartofi recomand sa presarati putina sare.
Repetam operatiunea, astfel eu am avut 3 straturi de cartofi cu oua, branza si sunca iar ultimul strat de cartofi.
Peste turnam compozitia de smantana si oua si dam tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, pana se rumenesc frumos cartofii.
Noi am servit cu un sos de usturoi, miere, mustar, otet si iaurt grecesc.
Pofta buna !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii