Chec englezesc

Checul este un dulce rapid, preferat de toata lumea.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 100 gr stafide
  • 100 gr rahat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul circa 20 de minute.

In unt se adauga, p rand, galbenusurile, apoi laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt, coaja rasa de lamaie.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.

La sfarsit se adauga stafidele si rahatul taiat.

Aluatul obtinut se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute.


Checul se pudreaza cu zahar pudra si se poate servi alaturi de o cana fierbinte de ceai.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide