Chec fin cu unt

Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra, zaharul fiind adaugat ling

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g faina
  • 6 oua
  • nuci taiate marunt
  • 2 linguri stafide
  • 3-4 bucati rahat
  • 1 lingurita coaja portocala + coaja de lamaie
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet

Mod de preparare

Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra, zaharul fiind adaugat lingura cu lingura. Turnam compozitia peste unt, putin cate putin, amestecand energic. Adaugam faina in ploaie, praful de copt stins, nucile prajite si taiate fin, stafidele inmuiate in rom (sau esenta amestecata cu putina apa calda), rahatul taiat in cubulete mici, mirodeniile. Ungem si tapetam cu faina o tava de marime mijlocie (ex. 30/10 cm) in care punem compozitia rezultata. Se lasa la cuptor cca. 50 minute pana se rumeneste.
Este un chec deosebit de gustos care rezista mai multe zile.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...