Chec fin cu unt

Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra, zaharul fiind adaugat ling

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g faina
  • 6 oua
  • nuci taiate marunt
  • 2 linguri stafide
  • 3-4 bucati rahat
  • 1 lingurita coaja portocala + coaja de lamaie
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet

Mod de preparare

Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra, zaharul fiind adaugat lingura cu lingura. Turnam compozitia peste unt, putin cate putin, amestecand energic. Adaugam faina in ploaie, praful de copt stins, nucile prajite si taiate fin, stafidele inmuiate in rom (sau esenta amestecata cu putina apa calda), rahatul taiat in cubulete mici, mirodeniile. Ungem si tapetam cu faina o tava de marime mijlocie (ex. 30/10 cm) in care punem compozitia rezultata. Se lasa la cuptor cca. 50 minute pana se rumeneste.
Este un chec deosebit de gustos care rezista mai multe zile.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca