Chec fin cu unt

Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra, zaharul fiind adaugat ling

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g faina
  • 6 oua
  • nuci taiate marunt
  • 2 linguri stafide
  • 3-4 bucati rahat
  • 1 lingurita coaja portocala + coaja de lamaie
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet

Mod de preparare

Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra, zaharul fiind adaugat lingura cu lingura. Turnam compozitia peste unt, putin cate putin, amestecand energic. Adaugam faina in ploaie, praful de copt stins, nucile prajite si taiate fin, stafidele inmuiate in rom (sau esenta amestecata cu putina apa calda), rahatul taiat in cubulete mici, mirodeniile. Ungem si tapetam cu faina o tava de marime mijlocie (ex. 30/10 cm) in care punem compozitia rezultata. Se lasa la cuptor cca. 50 minute pana se rumeneste.
Este un chec deosebit de gustos care rezista mai multe zile.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!