Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec marmorat ! Singura problema e ca nu te vei putea opri dupa o singura felie

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt cu sofran
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • putina sare
  • putin ulei si faina pentru tapetat tavile de chec
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu voi folosi robotul multifunctional de bucatarie Ankarsrum. Voi monta bolul de plastic si telurile duble cu care voi mixa albusurile.



Pentru inceput separa ouale si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt peste faina si cerne-o peste compozitie. Amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza toata faina.



Pune bezeaua peste compozitia de chec, putin cate putin, amestecand cu spatula de jos in sus. Imparte compozitia in doua parti egale. Pune apa fierbinte peste praful de cacao si incorporeaza intr-unul din bolurile cu compozitie de chec. In celalalt bol pune coaja de portocala.



Tapeteaza cu ulei si faina doua forme de chec si alterneaza cele doua compozitii, pornind din centrul formei si punand mereu deasupra, in acelasi loc.



Pune checurile in cuptorul preincalzit la 170 de grade si lasa-le 40-45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata.



Scoate tavile din cuptor, apoi rastoarna checurile pe un prosop curat si lasa-le la racit. Pudreaza-le cu zahar si taie felii generoase.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca