Este o reteta aromata si foarte pufoasa
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.
Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender, iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru. O adaugam si pe ea in blender si le facem piure. Eu le-am pus in robot si le-am macinat.
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma, se albeste si nu se mai simte zaharul. Adaugam clementinele facute piure, uleiul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, cam 20 minute. Pentru siguranta, faceti testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti