Guguluf cu clementine

Este o reteta aromata si foarte pufoasa

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 clementine
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • Pt decor
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.

Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender, iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru. O adaugam si pe ea in blender si le facem piure. Eu le-am pus in robot si le-am macinat.

Ouale impreuna cu zaharul le batem pana cand sunt ca si o spuma, se albeste si nu se mai simte zaharul. Adaugam clementinele facute piure, uleiul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, cam 20 minute. Pentru siguranta, faceti testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Facem glazura : ciocolata rupta bucati o topim impreuna cu laptele si turnam peste chec .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca