Guguluf cu prune

Aroma delicata si imbietoare, in serile reci de toamna!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 prune potrivite
  • 4 cescute cu faina
  • 4 oua mici (de tara)
  • 3 cescute cu zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta cu lapte
  • un praf de Sofran
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • optional: coaja rasa de lamaie/portocala sau alte esente

Mod de preparare

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente). Omogenizam totul si turnam in forma unsa cu putin ulei. Adaugam prunele taiate in jumatati sau in cuburi mici. Coacem la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos. Dupa coacere, se raceste treptat si se pudreaza cu zahar vaniliat. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca