Clatite

Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala sau sifon
  • umplutura dupa preferinte: gem
  • nuca
  • branza cu stafide
  • crema de alune
  • cacao
  • budinca etc

Mod de preparare

Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final se adauga sifonul, se acopera si se lasa o jumatate de ora.

Se unge o tigaie cu foarte putin ulei. Se incalzeste tigaia si se pune 1 lingura de aluat se invarte bine ca sa ajunga aluatul in toata tigaia, apoi se lasa sa se prajeasca o parte cca 1 minut dupa care se intoarce si se pune si cealalta parte (jumatate de minut). Clatita gata facuta se pune pe o farfurie plata. La a doua clatita nu este nevoie sa ungeti tigaia din nou cu ulei, este destul uleiul din aluat ca sa nu se lipeasca. Asa se procedeaza la toate clatitele.
Alte retete de prajituri recomandate:

Prajitura cu capsuni

Prajitura mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca