Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final
Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final se adauga sifonul, se acopera si se lasa o jumatate de ora.
Se unge o tigaie cu foarte putin ulei. Se incalzeste tigaia si se pune 1 lingura de aluat se invarte bine ca sa ajunga aluatul in toata tigaia, apoi se lasa sa se prajeasca o parte cca 1 minut dupa care se intoarce si se pune si cealalta parte (jumatate de minut). Clatita gata facuta se pune pe o farfurie plata. La a doua clatita nu este nevoie sa ungeti tigaia din nou cu ulei, este destul uleiul din aluat ca sa nu se lipeasca. Asa se procedeaza la toate clatitele.
Alte preparate culinare
recomandate:
Prajitura cu visine
Dulceata de capsuni
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti