Clatite

Aceasta reteta delicioasa de clatite contine urmatoarele ingrediente: faina, lapte, oua, sare. Clatitele pot fi umplute cu marmelada, branza, carne, la alegere.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o ceasca faina
  • o ceasca lapte
  • sare
  • dulceata (mar­melada
  • branza
  • carne).

Mod de preparare

Se pune intr-un castron o ceasca de faina, se adauga ouale si sarea, se amesteca bine cu o lingura de lemn turnand cate putin lapte rece si amestecand mereu pana ce se termina toata ceasca de lapte. Com­pozitia pentru aluatul de clatite trebuie sa fie ca o smantana subtire. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte sau faina. Se infierbinta o tigaie cu coada pe foc,  se unge cu o pana cu unt sau ulei, se toarna o lingura plina din compozitie in tigaie, miscand tigaia ca sa se acopere toata suprafata. Cand incepe sa se rumeneasca, se intoarce pe partea cealalta.


Cla­titele se pot servi cu dulceata, marmelada, branza sau carne.

Alte retete recomandate:

Clatite delicioase cu mere

Clatite cu banane si nuci

Clatite cu finetti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...