Aceasta reteta delicioasa de clatite contine urmatoarele ingrediente: faina, lapte, oua, sare. Clatitele pot fi umplute cu marmelada, branza, carne, la alegere.
Se pune intr-un castron o ceasca de faina, se adauga ouale si sarea, se amesteca bine cu o lingura de lemn turnand cate putin lapte rece si amestecand mereu pana ce se termina toata ceasca de lapte. Compozitia pentru aluatul de clatite trebuie sa fie ca o smantana subtire. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte sau faina. Se infierbinta o tigaie cu coada pe foc, se unge cu o pana cu unt sau ulei, se toarna o lingura plina din compozitie in tigaie, miscand tigaia ca sa se acopere toata suprafata. Cand incepe sa se rumeneasca, se intoarce pe partea cealalta.
Clatitele se pot servi cu dulceata, marmelada, branza sau carne.
Alte retete recomandate:
Clatite delicioase cu mere
Clatite cu banane si nuci
Clatite cu finetti
O reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj