Clatite cu branza si fructe

Deserturi de vara

Portii
4
Timp pregatire
600 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 g iaurt
  • 400 g branza de vaci
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 400 g faina
  • capsuni
  • cirese

Mod de preparare

Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa (decat cel de caltite clasice). Se imparte in 2 si in fiecare, adaugam cirese (spalate si fara samburi) capsuni taiete felii, amestecam cu o lingura.

In tigaia unsa cu ulei si incinsa, adaugam cate un polonic in mijlocul tigaii, le prajim pe ambele parti pana ce se rumensc.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca