Clatite cu esenta de lamaie si dulceata

Clatite cu esenta de lamaie si dulceata se fac usor si sunt delicioase servite cu orice fel de dulceata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 buc oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • – 1/4 lingurita esenta de vanilie sau lamaie
  • – o lingurita esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • –400 gr faina
  • dulceata de mure

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate pregatim compozitia: de preferat laptele sa fie incalzit un pic, dar este bun si rece. Compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii, prin rotire. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. Procedam asa cu fiecare clatita.


Punem peste clatite ce dulceata preferam.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii