Clatite cu esenta de lamaie si dulceata se fac usor si sunt delicioase servite cu orice fel de dulceata.
Din ingredientele enumerate pregatim compozitia: de preferat laptele sa fie incalzit un pic, dar este bun si rece. Compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii, prin rotire. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. Procedam asa cu fiecare clatita.
Punem peste clatite ce dulceata preferam.
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti