Clatite cu ghimbir

Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun cele 8 galbenusuri. Se bat galbenusurile cu o spatula si se incorporeaza incet fa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 1 paharel rom
  • 1 lingura zahar
  • Pentru servit
  • 50 gr unt pentru prajit
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun cele 8 galbenusuri. Se bat galbenusurile cu o spatula si se incorporeaza incet faina si laptele amestecand foarte bine compozitia. Se stropeste ghimbirul cu romul, se adauga 1 lingura de zahar si se incorporeaza in aluatul de clatite. Se prajesc clatite subtiri in tigaia unsa cu unt.

Cand sunt gata, clatitele se ruleaza, se stropesc cu rom, se presara cu zahar si se servesc calde.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Tort diplomat

Prajitura cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...