Clatite cu mascarpone si mere caramelizate

Clatite cu mascarpone si mere caramelizate este un desert simplu dar incredibil de gustos, potrivit intr-o zi racoroasa de toamna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru clatite:
  • 5 oua
  • 7 linguri cu varf faina
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 ml ulei pentru uns tigaia
  • Pentru crema mascarpone:
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri stafide
  • Pentru merele caramelizate
  • 2 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita unt
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu faina. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, laptele si sarea si se bat bine impreuna pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte 15-20 minute.
Se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei. Se toarna cate un polonic (mai mic) din compozitie si se roteste tigaia pana cand pasta acopera tot fundul. Cand s-a desprins de tigaie (o mai ajutam pe margini) se intoarce clatita cu o spatula. Se lasa sa se rumeneasca si apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se procedeaza la fel cu toate clatitele.

Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam crema mascarpone si stafidele care au stat la inmuiat in apa calduta.

Merele le spalam si le taiem in cuburi cu tot cu coaja. Se pun intr-o tigaie la calit in putin unt cat sa lase putina zeama apoi se adauga zaharul si scortisoara. Dupa ce s-au rumenit se stinge cu apa.

Tapetam un vas pentru cuptor cu putin unt sau ulei, ungem clatitele cu crema mascarpone si le rulam avand grija sa introducem capetele in interior. Le asezam una langa cealalta in vas, turnam merele caramelizate deasupra si dam la cuptor pentru 15 minute.


Clatitele cu mascarpone si mere caramelizate se servesc cu putin zahar pudra deasupra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii