Clatite cu smantana

Se spala oul, se sparge intr-un vas adanc, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se subtiaza cu lapte. Cand se termina laptele, se pune apa r

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 10 linguri de faina
  • 1/21 lapte dulce
  • 1 pahar de apa rece
  • sare
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana de smantana
  • 1 pahar de marmelada
  • 3 linguri zahar praf

Mod de preparare

Se spala oul, se sparge intr-un vas adanc, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se subtiaza cu lapte. Cand se termina laptele, se pune apa rece, se omogenizeaza si se lasa aluatul la rece. Se fac clatite prajite in ulei si se asaza pe o farfurie intinsa cand sint gata. Se unge fiecare clatita cu marmelada de caise sau de prune, se ruleaza si se acopera cu smantana.
Se servesc imediat. Dupa gust, clatiele se pot indulci cu zahar praf, pudrat peste smantana.

Alte dulciuri retete recomandate

Papanasi fierti

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...