Se spala oul, se sparge intr-un vas adanc, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se subtiaza cu lapte. Cand se termina laptele, se pune apa r
Se spala oul, se sparge intr-un vas adanc, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se subtiaza cu lapte. Cand se termina laptele, se pune apa rece, se omogenizeaza si se lasa aluatul la rece. Se fac clatite prajite in ulei si se asaza pe o farfurie intinsa cand sint gata. Se unge fiecare clatita cu marmelada de caise sau de prune, se ruleaza si se acopera cu smantana.
Se servesc imediat. Dupa gust, clatiele se pot indulci cu zahar praf, pudrat peste smantana.
Alte dulciuri retete recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...
Reteta de rasol la cuptor, cu cartofiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj