Clatite cu struguri

Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 gr faina
  • 1 sfert lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 135 ml lapte
  • ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr boabe struguri negri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura coniac
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru sos:
  • 4 fructe sos de fructe
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie coaceti clatite, folosind foarte putin ulei pentru prajit. Clatitele coapte se suprapun pana cand sunt toate gata coapte. Pentru umplutura, fierbeti un sirop din zahar si apa. Cand incep sa se ingroase, adaugati coniacul, scortisoara si boabele de struguri. Fierbeti 5 minute la foc mic, apoi lasati la racit. La mijlocul fiecarei clatite puneti cate 1 lingura din compozitia pentru umplutura, dupa care marginile clatitei se aduna pentru a acoperi umplutura.


Clatitele se stropesc cu sosul format din sucul de fructe in care s-a amestecat coaja rasa de lamaie.

Alte retete:

Papanasi fierti Lapte de pasare Chec pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...