Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se in
Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se incorporeaza in compozitie, putin cate putin, laptele, praful de sare si untul topit. Cand compozitia devine cremoasa, de consistenta unei smantani subtiri, se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intr-o tigaie cu un diametru de 15-20 cm se topeste unt cat o nuca. Cand acesta s-a topit si a acoperit suprafata tigaii, se toarna jumatate polonic din compozitie, rasucind tigaia pentru a repartiza compozitia cat mai egal. Fiecare clatita se rumeneste, pe foc moderat, 1 minut pe fiecare parte. Clatitele se umplu cu frisca, se ruleaza sau se impaturesc si se pun pe un platou.
Se orneaza cu frisca sau cu sos de ciocolata.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu branza
Tarta cu zmeura si branza dulce
Tarta cu caise si smantana
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecelDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti