Clătite pufoase reţetă. Va ies clatite pufoase daca folositi unt frecat cu zahar si bateti albusul si galbenusul separat. Aceasta reteta de clatite pufoase va iesi grozav.
Clatite pufoase va ies daca bateti bine albusurile. De asemente pentru a avea clatite pufoase puteti folosi si putina apa minerala.
Se spala ouale, se sparg si se separa galbenusurile care se freaca cu untul si zaharul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se subtiaza cu lapte, dupa ce s-a adaugat faina cernuta proaspat si s-a omogenizat amestecul. Din aluatul obtinut se fac clatite, dupa ce aluatul s-a parfumat cu coaja rasa de lamaie si s-a tinut la rece o ora. Clatitele se prajesc in ulei, numai pe o parte, dupa care se scot si se presara cu zahar tos.
Clatitele pufoase se servesc rulate sau impaturite, pudrate cu zahar farin.
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti