Dutch Poffertjes, desert specific olandez

Se amesteca faina cu drojdia intai, apoi adaugati celelalte ingrediente. Turnati compozitia intr-un flacon (in cazul meu a fost special ptr. asa ceva,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina 250gr
  • lapte 350ml(aproximativ)
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de zahar(optional)
  • aroma de vanilie(si lamaie)
  • 1 ou
  • 5 linguri de ulei ptr. compozitie
  • 7gr drojdie uscata
  • tava(a mea e ptr. aragaz dar se gasesc si electrice)
  • 1 flaconas

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia intai, apoi adaugati celelalte ingrediente.

Turnati compozitia intr-un flacon (in cazul meu a fost special ptr. asa ceva, dar se poate si cu un flacon de la: ketchup, maioneza sau sosul de ciocolata etc.)

Ungeti formele, apoi puneti in fiecare adancitura.

Ulterior, la fiecare tura se pun cativa stropi de ulei in fiecare forma/ adancitura inainte de-a pune compozitia. Se intorc cat inca sunt lichide deasupra.

Se mai lasa un pic si gata!

Se consuma pudrate cu zahar.
Merg de minune cu frisca si capsuni.

Pofta buna!

Reteta Dutch Poffertjes, desert specific olandez a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro

Alte retete de clatite gasiti aici:

Pancake,

Pancake Jamie Oliver,

Mere in coca de clatite

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...