Filloas: clatite spaniole cu supa de pui

Filloas, reteta spaniola de clatite cu supa de pui, sunt reprezentative unei zone din Spania (Galicia), recunoscuta pentru calitatea ingredientelor si a tehnicilor culinare de aici.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1/2kg faina
  • 1l lapte
  • 1l supa de pui
  • 1 bucata de bacon (sau unt)

Mod de preparare

Ingredientele prezentate in reteta de clatite spaniole, sunt pentru 4 persoane conform retetei spaniole. Acest desert tipic spaniol se serveste in toata perioada anului, cu precadere in perioadele cu festivaluri.

Modalitate de preparare:

Bate bine ouale, amesteca cu restul de lichide pana se omogenizeaza bine, dupa care adauga faina pana cand este bine amestecata. Lasa deoparte sa se odihneasca.

Incalzeste o tigaie pentru clatite, si unge-i fundul cu o bucata de bacon. Bucata de bacon este folosita in reteta originala de clatite, dar se poate inlocui cu unt, care se adauga cat sa acopere fundul tigaii.

Prajeste clatita pana cand e putin rumenita pe o parte, dupa care intoarce-o si pe cealalta parte. Repeta procedura pana cand nu mai ai aluat.

 


Clatitele spaniole se servesc calde, cu diferite umpluturi sarate.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...