Din când în când, îmi place să iau rețete clasice, iubite de mulți pofticioși și să le personalizez puțin, pentru a încerca combinații noi. Aceasta a fost un succes!
Pancakes
Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute. Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și transferați într-un bol, apoi mixați compozitia până ce merele devin mai cremoase, apoi lăsați să se răcească.
Separat, mixați bine ouăle cu sarea, apoi adăugați laptele și mixați din nou. Începeți să ingrosati compoziția, adăugând treptat făina, împreună cu praful de copt. După ce încorporați, adăugați peste aluat merele mixate și amestecați bine, până devine omogen. Într-o tigaie teflonată, tapetată foarte puțin cu ulei (luați surplusul de ulei cu un șervețel), începeți să prăjiți clătitele. Eu le-am făcut cu diametrul de aproximativ 7 cm, pentru că le-am montat în cercurile de patiserie.
Crema de mascarpone
Amestecați brânza mascarpone cu smântâna lichidă. Adăugați zahărul pudră și mixați bine, până se dizolva și până obțineți o textură cremoasă. Montați clătitele ca pe un tort și decorați după bunul plac.
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti