Tort de clatite Crepe Suzette

Crepe Suzette sunt niste clatite frantuzesti care de obicei se servesc flambate la masa. Eu iti propun sa incerci tortul de clatite cu crema de vanilie, care este absolut fenomenal.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de clatie
  • Pentru crema:
  • 250ml lapte
  • zeama de la 1 portocala
  • 1 galbenus
  • 60g zahar
  • 1 lingura faina
  • Pentru sosul Suzette:
  • 120g unt
  • 70ml suc de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 40ml cognac
  • Pentru flambat si cuptor:
  • 60ml cognac
  • 90ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

In primul rand prepara aluatul de clatite dupa indicatiile din reteta si prajeste clatitele.

Crema Patisserie poti sa o prepari cu o noapte inainte:

Fierbe laptele impreuna cu zeama de la portocala pentru 3-4 minute. Mixeaza galbenusul impreuna cu zaharul pana devine pufos, adauga lingura de faina si amesteca bine. Strecoara laptele si toarna-l asa fierbinte, in fir subtire, peste amestecul de galbenus. Amesteca bine pentru omogenizare, apoi pune din nou la foc mic, pana se ingroasa, amestecand mereu. Dupa ce s-a ingrosat ia-o de pe aragaz, acoper-o cu folie alimentara (ca sa nu faca pojghita), las-o sa se raceasca la temperatura camerei dupa care pastreaz-o la frigider.

Pentru sosul Suzette:

topeste untul impreuna cu sucul de portocala, zaharul si cognacul si lasa sa dea in clocot pentru 5 minute.

Cu ajutorul unei linguri intinde acest sos pe fiecare parte a clatitei, dupa care umple-le cu crema de vanilie, ruleaza-le si aseaza-le intr-o tava cu fund detasabil una langa cealalta.

Sosul flambat:

Incalzeste o tigaie la foc mediu, adauga cognac-ul (cei 60ml), intoarce putin tigaia cat sa ajunga flacara la cognac si da-te putin in spate. Ai grija sa nu versi cognacul pe aragaz!! Flambeaza pentru cateva secunde, daca flacara nu trece da tigaia la o parte de pe foc.

Mixeaza cele 2 galbenusuri cu cele 3 linguri de zahar pe baie de aburi pana cand s-a dizolvat zaharul, apoi adauga frisca lichida si amesteca bine pana cand sosul se ingroasa. Adauga cognacul flambat si amesteca. Toarna acest sos deasupra clatitelor, pe toata suprafata tavii si da-le la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10 minute.

Intre timp mixeaza albusurile (3) cu 3 linguri de zahar pana cand sunt ferme, aranjeaza-le deasupra clatitelor dupa ce au stat 10 minute la cuptor, si mai lasa-le la copt pana cand bezeaua este aurie.

Reteta de clatite oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Lasa tortul de clatite Crepe Suzette sa se raceasca timp de 30 de minute, dupa care pudreaza-l cu zahar si serveste-l.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Nu trebuie sa stai ore intregi langa aragaz, mai mult timp iti ia sa tai ceapa pe care o folosim. Pentru ca fiind o reteta de...

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii