Vafe belgiene

Vafele belgiene sunt pur si simplu un rasfat, au ceva aparte si pot fi servite in nenumarate feluri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/3 cup faina (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 4 lingurite praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1/2 cup unt topit

Mod de preparare

Se separa ouale.
Se pun ingredientele uscate intr-un bol. Se adauga galbenusurile.
La compozitie se adauga laptele si untul topit.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor.
Se pregatesc vafele conform instructiilor de pe cutia aparatului.

Mixerul de mana HR 1655 mi-ar usura munca la batutul albusurilor. Cu mixerul de mana, parca volumul nu este atat de pufos pe cat mi-as dori.


Vafele belgiene se servesc calde cu frisca, fructe, sirop, miere sau gem.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide