Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 ml apa
  • 120 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar.
  • gem acrisor – pentru umplutura.
  • Glazura:
  • 50 g pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • scortisoara.

Mod de preparare

Acest coltunas cu gem este o prajitura de post rapida si delicioasa.

Glazura:
Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.
Aluat:
Se amesteca apa cu faina, sarea si zaharul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi in foaie subtire si se taie in patrate sau triunghiuri. Se umple fiecare cu cate o lingurita cu gem, se impaturesc si se preseaza pe margini cu o furculita.
Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se dauga coltunasii si se fierb aprox 15 minute, pana se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta, se scurg bine de apa si se trec prin glazura de pesmet.
Sunt perfecti pentru o zi de post!

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii