Cornuri cu mere de post

Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 20 gr scortisoara
  • 100 gr ulei
  • 5 gr sare
  • 300 gr apa minerala
  • 200 gr zahar
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 5 gr praf copt

Mod de preparare

Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina.Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea cu putin zahar si apa minerala.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.Se adauga praful de copt stins cu putin otet si restul de apa minerala in functie de ingrosarea aluatului.Cand s-a format o coca adaugam uleiul pentru a framanta mult mai bine si pt fragezirea aluatului.Lasam coca sa creasca.Separat curatam merele,le dam pe razatoare si le punem intr- tigaie pe aragaz cu zaharul pudra si scortioasa pana lasa toata zeama.Dupa ce a crescut coca formam din aluat ca si in imagine triunghiuri pentru a putea fi rulare cornurile.Cand am terminat cu formarea cornurilor le punem intr-o tava unsa cu putin ulei .Dam la cuptor circa 45 minute.Pofta buna!!!


Cornurile cu mere de post se pot servi atat calde cat si reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...