Cozonac pufos traditional

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg de faina
  • 1 1/2 pahare de lapte
  • 6 oua
  • 300 g unt sau margarina
  • 1 1/2 - 2 pahare zahar
  • 40 -50 g drojdie
  • 3/4 lingurita sare
  • 150 g stafide
  • jumatate praf de vanilie

Mod de preparare

Pentru cozonac pufos traditional in 1 1/2 pahar de lapte cald se moaie drojdia, se adauga 4 pahare de faina si se framinta aluatul. Se pune apoi sarea, zaharul frecat bine cu galbenusurile, untul topit sau margarina, albusurile batute spuma, se amesteca totul, se presara cu faina, se acopera si se pune sa stea peste noapte intr-un loc ferit de curent. Dimineata se adauga restul de faina, vanilie amestecata cu zahar si se framinta aluatul la fel cum s-a descris in reteta  Cozonac pufos cu stafide. Aluatul se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce a crescut, se adauga stafide, se amesteca si se asaza in forme. In rest se procedeaza la fel cum s-a aratat in reteta de cozonac pufos amintit mai devreme.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...