Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.Se amesteca faina cu drojdia, se adauga ouale frecate cu sare, zaharul, untul si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat se pune intr-un loc caldut, apoi se imparte in doua. Se intinde pe rand cate o foaie groasa de 0,5 cm, care se taie in patrate cu latura de 10-12 cm. In mijlocul acestora se pune umplutura de branza, amestecata cu galbenusurile, faina, grisul, zaharul, stafidele si sarea. Se strang marginile in forma de plic, doua cate doua, apoi se lipesc bine capetele. Se mai lasa la crescut 20-30 de minute, dupa care se ung cu ou sau cu unt, se pun intr-o tava neunsa si se introduc in cuptor pana se rumenesc frumos.
Daca doriti se pot pudra cu zahar vanilat.
Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovazOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj