Colac vienez

Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar, vanilie, coaja de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie
  • 3 linguri coaja de portocale din dulceata
  • taiata bucati mici.

Mod de preparare

Pentru pregatirea cremei necesare colacului vienez procedam astfel:

Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana se face ca o spuma si se lasa la rece. Se intinde din aluat o foaie patrata de grosimea unui deget. Se intinde cu cutitul peste toata foaia untul frecat (in strat uniform), se presara cu coaja de portocale. Foaia astfel unsa se impatura in trei, astfel ca treimea din dreapta sa vina asezata peste treimea din stanga. Se taie repede in lungime trei fasii egale si se impletesc. Se unesc capetele si colacul obtinut se aseaza intr-o forma rotunda (cratita), captusita cu hartie unsa cu unt. Se lasa sa creasca putin in forma si se da la cuptor la foc mic, pana se ridica frumos, apoi focul se intareste putin. Se scoate din forma dupa ce s-a racit.


Poate fi servit dupa ce s-a racit.

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Prajitura cu branza de vaci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca