Cozonac bucovinesc

Aceasta este o reteta specifica zonei Bucovinei, iar pentru cozonacul bucovinesc va trebuie 1 kg faina extra.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina extra
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 60 g drojdie
  • 500 g nuca
  • 2-3 linguri de cacao
  • 200 g stafide
  • 2 fiole de esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 2 g sare
  • 2-3 linguri de smantana
  • o ceasca de ulei
  • 600 ml de lapte pentru framantat.
  •  

Mod de preparare

Pentru cozonacul bucovinesc se framanta toate ingredientele. Nuca pentru umplut - 100 g apa se fierbe cu 250 g zahar, apoi punem nuca sa se umfle, dupa care adaugam cacaoa cu coaja de lamaie si 6 albusuri batute spuma. Pentru aluatul de babe (de Paste), punem 8 galbenusuri la 1 kg de faina, 5 linguri de smantana si 100 g unt. Aluatul trebuie sa fie mai gras si framantam timp de o ora.


Cozonacul bucovinesc este un desert foarte bun, se serveste taiat felii.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!