Din aluatul de cozonacul cu smantana se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat pe fund.
Din aluatul de cozonacul cu smantana se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat pe fund. Din alte doua bucati se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Se pregateste dinainte umplutura din smantana, faina, 5 galbenusuri, 3 albusuri spuma, o lingura de rom, zahar, un praf de sare, jumatate baton de vanilie si putina coaja de lamaie rasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul si faina, se adauga albusurile, smantana si celelalte, si se toarna in forma, sa nu treaca insa peste marginea de aluat. Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor. Cand este gata, cozonacul cu smantana se scoate din forma dupa ce s-a racit.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa